Урсула фон дер Лайен: ЕК и Полша трябва да се заемат с миграцията и върховенството на закона

OFFNews 25 юли 2019 в 15:58 2575 0

Новата Европейска комисия и Полша ще трябва да се заемат с трудни въпроси като миграцията и върховенството на закона в духа на взаимно уважение и разбирателство, каза днес Урсула фон дер Лайен, която предстои да оглави Европейската комисия, предаде БТА.

"Има трудни въпроси, с които трябва да се справим, като миграцията или върховенството на закона", посочи Фон дер Лайен преди срещата си във Варшава с полския премиер Матеуш Моравецки. "Мисля, че е важно да се слушаме един друг и да се отнасяме с уважение един към друг и никога да не забравяме, че сме в Европейския съюз".

Фон дер Лайен пристигна в Полша днес, за да обсъди с Моравецки, структурата, програмата и състава на новата Европейска комисия, наред с други въпроси.

Миналата седмица Фон дер Лайен каза, че върховенството на закона ще бъде един от приоритетите на новата Европейска комисия, но предупреди също, че отделни държави от общността не трябва да бъдат взимани на мушка.

Полският министър-председател Моравецки каза на пресконференцията, че новият мандат на Европейската комисия може да се превърне в период на изграждане на "Европа на компромисите и съгласието".

"Полша се надява на "Европа на компромиса", която ще постигне обща позиция в сфери като търговията, енергетиката, икономиката и иновациите, подчерта Моравецки преди разговорите си с Фон дер Лайен, съобщи ДПА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови