Румъния включи България сред страните от т. нар. зелена зона

Александра Маркарян 30 юни 2020 в 12:42 3395 0

Снимка Pixabay

Националният институт за обществено здраве на Румъния публикува списък на страните от т.нар. "зелена зона" за коронавирус, съобщава агенция "Аджерпрес", цитирана от БНР.

Списъкът влиза в сила в 0,00 ч. понеделник срещу вторник и означава, че на гражданите без симптоми на коронавирусна инфекция от тези страни няма да бъде налагана карантина при влизане в Румъния.

Списъкът, който влиза в сила тази седмица, включва следните държави: Австрия, България, Чехия, Кипър, Хърватия, Швейцария, Естония, Финландия, европейската територия на Франция, Германия (с изключение на района на Гютерсло, където се намира кланицата "Тьонис"), Гърция, Ирландия, Исландия, Италия, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Малта, Норвегия, Словакия, Словения и Унгария.

Всички асимптоматични лица, които пристигат в Румъния от държави, които не са включени в този списък, трябва да бъдат поставени в домашна изолация или карантина за период от 14 дни. Изолацията се прилага спрямо всички лица, които живеят на един и същи адрес, уточнява Аджерпрес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови