Ръст на COVID-19 в Европа

OFFNews 25 септември 2020 в 09:08 1670 0

Франция отбеляза нов рекорден брой случаи на коронавирус за едно денонощие, а броят на приетите в болница хора с COVID-19 надхвърли 6000 за първи път от над два месеца, предаде "Ройтерс".

Здравните власти съобщиха за 16 096 нови заразени с вируса, с което общият брой достигна 497 237. По този показател Франция се нарежда на второ място в Западна Европа след Испания.

Френският министър-председател Жан Кастекс предупреди, че правителството може да бъде принудено отново да наложи карантинни мерки в някои райони, ако ситуацията с разпространението на коронавируса не се подобри в идните седмици. Той защити строгите ограничения, въведени вчера от властите.

За последното денонощие във Франция са регистрирани 52 смъртни случая от COVID-19, с което общият им брой достигна 31 511.

Великобритания отчете най-висок брой новозаразени с коронавирус за 24 часа от началото на пандемията, съобщава Ройтерс. През последното денонощие са установени 6 634 нови случая на COVID-19.

Здравните власти констатират, че когато заразата е достигнала своя първоначален пик през март и април, капацитетът за извършване на тестове е бил значително по-ограничен. Това означава, че тогава вероятно е имало много други случаи, които обаче не са били открити.

През последния месец коронавирусните инфекции във Великобритания рязко се увеличават, като общият брой на потвърдените случаи вече е 416 363.

Междувременно правителството пусна приложение за проследяване на контактни лица с коронавирус за Англия и Уелс, насърчавайки хората да го инсталират на мобилните си телефони, за да ограничат разпространението на COVID-19.

Апликацията регистрира колко време хората прекарват близо до други лица и ги предупреждава да се самоизолират, ако някой, с когото са били в непосредствена близост, се е оказал заразен с коронавирус.

Деветнадесет души са починали от коронавирус в Чехия вчера и това е най-големият брой починали за един ден от вируса в страната от началото на пандемията през март, съобщи днес чешкото здравно министерство. В Чехия, която е с население от 10,7 милиона души, бяха регистрирани 567 смъртни случая, свързани с болестта COVID-19.

Броят на заразените с коронавируса в Испания е вече над 700 хиляди, съобщиха испанските власти. Точният брой на заразените е 704 209. Броят на смъртните случаи през последните 24 часа се увеличи с 84 и вече е 31 118.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови