Радан Кънев е най-активният български евродепутат

OFFNews 18 януари 2021 в 11:15 1737 0

Радан Кънев (ЕНП/Демократична България) е най-активният български евродепутат според Доклад за законодателството в Европейския парламент на EULYTIX.

Зам.-председателят на ДСБ е единственият представител от България, който попада в топ 50 по законодателна активност, като заема 16 място, според анализа на данните за внесените от него 363 изменения.

Докладът обхваща периода от първата година на настоящия мандат на евродепутатите (юни 2019 г. – юли 2020 г.). Моделът на анализа залага на big data, извлечени от законодателните регистри на Европейския парламент. EULYTIX се представят като безпартийна нова платформа за работа с големи бази данни, чиято цел е да предостави подробни и основани на данни изводи за политиката и законодателството на ЕС.

Според доклада, Радан Кънев е и един от най-свързаните евродепутати (22 място, 3 място в групата на ЕНП) със силно установени работни връзки с представители на различни държави-членки. Европейският парламент има 705 депутати, като 17 от тях са излъчени от българските граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови