Полският еврокомисар: За Брюксел евроскептичните страни са по-голяма заплаха от Брекзит

OFFNews 08 септември 2017 в 17:30 1565 1

Брекзит беше шок за всички, но сега казвам с цялата си отговорност така, както виждам нещата, в Брюксел, не казвам изрично Полша, но страните от рода на Полша, са представяни като по-голяма заплаха за ЕС от Брекзит. Това заяви полският еврокомисар Елжбета Бенковска, която отговаря за вътрешния пазар и индустрията. 

Тя направи изявлението по време на среща на "гражданския диалог" в южния полски град Краков, цитирана от Франс прес и БТА.

Отговаряйки на въпроси от аудиторията, Бенковска, която бе номинирана за еврокомисар от предишното полско правителство, на либералната партия "Гражданска платформа", припомни няколко спора между ЕК и сега управляващата в родината й консервативна партия "Право и справедливост".

Тя изброи отказа на Полша да приеме мигранти в солидарност с други държави от ЕС и реформите за засилване на контрола на изпълнителната власт върху съдебната и неправителствените организации.

Полша трябва да участва в развитието на европейската отбранителна индустрия въпреки отказа на консервативното правителство през октомври миналата година от купуването на хеликоптери "Каракал" на "Еърбъс", заяви Бенковска.

Тя изрази недоумение от това решение на управляващите във Варшава, което според нея влиза в разрез с полските национални интереси, и предупреди, че то е хвърлило сянка за години напред върху двустранните отношения с Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!