Полицията установи коя е жената с амнезия от остров Крък

OFFNews 22 септември 2021 в 17:25 10446 2

Хърватската полиция е установила самоличността на жената, която бе намерена в отдалечен район на адриатическия остров Крък. Тя не си спомняше нито коя е, нито откъде е дошла, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията идентифицира жената като 57-годишната Даниела Адамцова от Словакия. Самоличността ѝ е установена, след като са били получени множество сигнали от Хърватия и чужбина. Според медиите сигналът, разкрил нейната самоличност, е дошъл от САЩ, където тя живяла до 2015 г. По-късно се преместила в Ирландия.

Когато била открита на острова, Даниела не можела да си спомни дори името си. Тя е била без документи за самоличност и мобилен телефон. По-късно полицията публикува снимката ѝ с призив за съдействие за установяване на самоличността ѝ.

Местните спасителни служби съобщиха, че жената е прекарала една нощ на морския бряг и е открита "изтощена, дезориентирана и с леки наранявания". По-късно е транспортирана в болница в град Риека, а полицията определи състоянието ѝ като "стабилно" и заяви, че социалните служби ще поемат случая, след като Даниела бъде изписана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови