Още една албанска партия влиза в кабинета на Зоран Заев

OFFNews 05 декември 2021 в 08:51 1272 0

Ръководните органи на албанската формация "Алтернатива" решиха партията да бъде част от управляващата коалиция на премиера Зоран Заев. Партията ще бъде част от новото парламентарно мнозинство, реши Централният съвет на формацията. Решението е било взето с огромно мнозинство, съобщи говорителят на "Алтернатива" Орхан Муртезани.

По време на заседанието лидерът Африм Гаши информирал подробно за досегашните си преговори с премиера Зоран Заев.

"Основната причина за влизането на "Алтернатива" в управлението е историческият момент за започването на преговори за членство в ЕС и затварянето на спора с България", каза Муртезани, цитиран от бТВ.

По думите му двете страни са се разбрали да има и международно разследване за няколко съдебни дела, за които има съмнения за политическа намеса.

С включването си в управлението "Алтернатива" показа, че е ключов играч при решаването на кризи. Четиримата ни депутати няма да бъдат само декор, а ние ще носим отговорност в областта на здравеопазването, борбата срещу престъпността и корупцията, образованието, културата и подобряването на стандарта на живот, допълни Муртезани.

Очаква се по-късно тази неделя Зоран Заев и Африм Гаши да оповестят всички подробности около постигнатото споразумение за присъединяването на
"Алтернатива" към управляващата коалиция.

Другата албанска партия в македонското правителство е БЕСА, чийто депутат Кастриот Реджепи спаси Заев от падане на кабинета му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови