Официално: Край на роуминга в ЕС от 15 юни

OFFNews 06 април 2017 в 17:41 13373 4

Снимка sxc.hu

В четвъртък евродепутатите гласуваха отпадането на последното препятствие по пътя към пълното премахване на таксите на дребно за роуминг.

Премахването на таксите на дребно за роуминг от 15 юни 2017 г. ще даде възможност на потребителите да се обаждат, да изпращат текстови съобщения и да прехвърлят данни в друга държава членка на ЕС на същата цена, като у дома.

„Това е голяма победа за европейските потребители“, заяви докладчикът Миапетра Кумпула-Натри (С&Д, Финландия). „Сега можем да отпразнуваме факта, че от 15 юни няма да има повече такси за роуминг. Потребителите, пътуващи из Европа, ще имат възможност да проверяват електронна си поща, използват пътни карти, качват снимки в социалните мрежи, да се обаждат и изпращат съобщения до вкъщи без допълнителни такси.“

Парламентът одобри споразумението относно максималните цени на роуминга на едро - последното препятствие по пътя към пълното премахване на таксите за роуминг, с 549 гласа „за“ срещу 27 „против“, с 50 „въздържал се“. Споразумението бе неофициално съгласувано със Съвета на ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77926

4

El Commandante

07.04 2017 в 00:00

"Кога ще отпадне роумингът с Евразия!"

Добър въпрос!
Писна ми на уя да въртим по 7 кинта на минута от Тайланд, бахги у кожодерите.

Иначе забелезАх интересен факт-в момента явно Мтеладжии бързат да захлебят преди да падне роуминга и автоматично ти включва cellular data-та даже ако преди тва си я изключил, та да върти мегабайти, предупреждавам да си отваряте очетата на четри и да проверявате по два пъти, че сийбаломайката...

42250

1

Denis Rizanov

06.04 2017 в 18:22

Значи ся се одим сека седмица до Рим, Барселона и Мадрид да звиним от там, да навъртаме дъ-ъ-ъъъъълги разговори, за да им е вътрешно на чуждоземните оператори окупирали България!
Ей така да им праим сечено! Ше въртим по 20 часа разговори до припадък маменцето им мръсна обърджийска!