Нов спор между ЕС и Великобритания за доставките на ваксини

Тази седмица се очаква да бъде одобрен препаратът на Johnson & Johnson

OFFNews 10 март 2021 в 13:19 1361 0

Нов спор избухна между Обединеното кралство и Европейския съюз, заради затруднените доставки на ваксини. Лондон отрече категорично да е блокирал износа на ваксини срещу COVID-19. Говорител на британското правителство определи като "напълно неверни" всички подобни твърдения, съобщи Нова телевизия.

По-рано председателят на Европейския съвет Шарл Мишел отхвърли обвиненията към Евросъюза във "ваксинен национализъм". Той каза, че докато Великобритания и Съединените щати открито забраняват износа на ваксини, Европейският съюз не е прекратявал експорта им. Междувременно още тази седмица може да бъде одобрена за употреба ваксината на Johnson & Johnson.

„Не искам да избързвам, но имам чувството, че Европейската агенция по лекарствата ще даде разрешение в рамките на следващите дни или часове, което е много добра новина. Така ще имаме готови за използване четири ваксини, които работят без никакви проблеми за нашите съграждани и за останалия свят. Това е добрата новина”, заяви еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови