Меркел призова гражданите да се ваксинират, тъй като предстоят тежки седмици в Германия

OFFNews 13 ноември 2021 в 17:15 4705 0

Германският канцлер Ангела Меркел призова гражданите на страната да се ваксинират, тъй като предстоят тежки седмици, предаде БТА.

Във федералната република има рязък скок на новозаразените с COVID-19, като само за последните 24 часа броят им е 45 081, съобщиха от института "Роберт Кох".

Меркел отбеляза, че ситуацията е почти толкова тежка, колкото и преди година, когато е трябвало да се наложат частични локдауни, продължили с месеци. Въпреки това, тя заяви, че сега германците могат да се ваксинират.

"Ние трябва да се възползваме и то бързо. Моля ви, съдействайте и се опитайте да убедите роднините и приятели си", призова Меркел.

Канцлерът коментира и болничната система в страната, като отбеляза, че заразените с COVID-19 трябва да получат възможно най-добрата грижа. Но това не е възможно в регионите, които са най-тежко засегнати от вируса. Налага се пациентите да бъдат прехвърляни на други места. Плановите операции са отменени. Лекарите и здравните работници, които все още си спомнят добре миналата зима, отново са на ръба на претоварването, добави тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!