Меркел: ЕС трябва да помогне на Гърция с бежанската криза

OFFNews 29 февруари 2016 в 11:08 3678 3

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европейския съюз трябва да помогне на Гърция да се справи с бежанската криза и да не изпадне в хаос.

"Сериозно ли вярвате, че всички европейски държави, които миналата година се бориха да задържат Гърция в еврозоната, и ние бяхме най-стриктни, могат година по-късно да позволят тя да потъне в хаос?", каза Меркел в интервю за телевизия ARD.

Южната ни съседка е основна врата за насочили се към Европа мигранти и към момента е под силен натиск заради наложените от Австрия и някои балкански страни затегнати пропускателни режими, които карат бежанците да останат на гръцка територия.

Меркел защити и намеренията си да продължи да допуска мигранти в Германия, където през 2015 г. пристигнаха над 1 млн. души. Канцлерът отхвърли предложените рестрикции за миграцията - позиция, която е подложена на сериозна критика в страната.

През следващият месец предстоят да бъдат проведени две срещи между държавите от ЕС и Турция, първата от които на 7 март, на които ще бъдат обсъдени варианти за справяне с кризата. Очаква се със затопляне на времето бежанският поток да се засили. 

 






Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!