Луфтханза съкращава 20% от ръководството си и 1000 души от администрацията

OFFNews Последна промяна на 07 юли 2020 в 15:16 1462 0

"Луфхтанза" (Lufthansa) ще намали ръководните позиции в компанията с 20% при втория набор от мерки за ограничаване на негативното въздействие на коронавируса.

Авиокомпанията има намерение да съкрати още 1000 административни работни места, като в същото време превозвачът планира да ореже по една от заеманите управленски позиции в изпълнителните съвети на своите дружества Lufthansa Cargo, LSG Group и Lufthansa Aviation Training.

"Поради дългосрочните ефекти на пандемията от коронавирус, които са особено сериозни за въздухоплаването, има изчислен излишък на персонал от поне 22 000 позиции на пълен работен ден във фирмите на Lufthansa Group дори в периода след кризата", се посочва в официално изявление на авиокомпанията. 

"Луфтханза" ще намали наполовина и обема на инвестициите за нови самолети, като финансовият план ще позволи до 80 нови самолета за флотилията на цялата група до 2023 г.

Още в началото на април компанията реши да намали флотилията си със 100 самолета и да не възобновява операциите на нискотарифното си поделение Germanwings.

През миналия месец акционерите на "Луфтханза" подкрепиха правителствения спасителен план от 9 млрд. евро, който да гарантира бъдещето на германската авиокомпания, след като тя беше доведена до ръба на срив от драматични спад на полетите поради коронавирусната пандемия, напомня БНР.

помощта

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !