Кати Пири отговори на Джамбазки: Имаме 200 оплаквания на изселници от митничарите ви

OFFNews 08 септември 2017 в 11:51 10915 7

Холандският евродепутат Кати Пири отговори на писмото на българския си колега Ангел Джамбазки, който поиска от нея или да докаже обвиненията си, че митничарите на ГКПП "Капитан Андреево" масово си искат подкупи от турските гастарбайтери, или да се извини.

В писмото си до българския евродепутат Пири заявява, че само през последните седмици е получила "около 200 оплаквания от граждани на ЕС, които описаха това което са видели и преживели в България през лятото, пътувайки към и от Турция".

"Фактът, че едни и същи проблеми са идентифицирани от големи групи граждани, беше достатъчен за мен да заключа че тези случаи не са инциденти а се дължат на структурен проблем", заявява Пири в отговора си до Джамбазки.

Ето и целия текст на писмото ѝ, разпространен от пресслужбата на ВМРО:

Уважаеми колега Джамбазки,

Благодаря за писмото Ви и за това, че споделихте притесненията си.

Нека започна, с това, че съм съгласна с Вас, относно значимостта на работата на Българското вътрешно министерство, на нашите външни граници. Техен дълг е, да засичат и предотвратяват нелегалното пресичане на границата, трафика на хора и контрабандата, както и влизането на терористи и оръжия на територията на ЕС. Ние сме много благодарни за тази тяхна дейност.

Въпреки това, през последните седмици, ние получихме около 200 оплаквания от граждани на ЕС, които описаха това което са видели и преживели в България през лятото, пътувайки към и от Турция. Фактът, че едни и същи проблеми са идентифицирани от големи групи граждани, беше достатъчен за мен да заключа че тези случаи не са инциденти а се дължат на структурен проблем.

Като представител на Нидерландските граждани в Европейския парламент, имам дълг да защитавам техните интереси, и да се погрижа за това, техните права да бъдат защитени в рамките на Съюза. Гореспоменатите оплаквания, които ние сме събрали, ще бъдат преведени на английски и се надявам, че можем да си сътрудничим ефективно в разрешаването на тези въпроси.

С уважение,

Кати Пири

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

7

senester

13.09 2017 в 11:43

Има известна логика в написаното,че щом подменяш състава с по-млади и ,уж,непокварени и проблема си остава нерешен,че в случая става въпрос за институционален проблем.Но и всеки,срещу когото е извършено престъпление,каквото е искането на подкуп,ако не се оплаче по надлежния ред,няма как да се води борба срещу това явление.Лесно е като си идеш у Европата,да решиш,че си станал жертва и да потърсиш услужливо Пири

15914

5

поп Дръвчо

08.09 2017 в 17:45

Можеш да бъдеш сигурен, че тези които са им приемали оплакванията са следвали процедурата.

Предвид с какво стана известна в Турция напоследък нашата полиция, аз примерно не бих веднага вдигнал телефона да се оплаквам на посланика, докато ми искат подкуп.

12001

2

Севтопол

08.09 2017 в 12:52

Джамбазки, като знаеш какви сме българите, особено ако сме и митничари, защо не си мълча? Може би нямаше толкова да се раздухат нещата. И то точно Холандия, дето не ни пуска в Шенген. Пфу, късмет! Колко пъти слагаха нови хора на митницата, уж неопетнени – няма оправия. Бързо се петнят и това си е. Иначе знакът на Европейския съюз добре стои пред надписа "Republic of Bulgaria".

7568

1

Tabadatko

08.09 2017 в 12:19

Джамбазки си мисли, че понеже в България често лъжат, и на запад е същото.