Какво постигна БГ председателството? В заключителното парламентарно събитие днес правят равносметката

Последна промяна на 18 юни 2018 в 06:31 2574 0

Постиженията на Българското председателство и ключови теми като интеграцията на Западните Балкани, бъдещето на Кохезионната политика и Европейския стълб на социалните права ще обсъдят на срещата си в София комисиите по европейските въпроси на парламентите на ЕС.

Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз, което е заключителното събитие от Парламентарното измерение на Българското председателство, ще започне на 18 юни 2018 г. в 9.00 часа в зала 3 на НДК.

Във форума ще участват делегации на комисиите по европейските въпроси на националните парламенти на държавите-членки на ЕС и наблюдатели от страните-партньори на ЕС.

Срещата открие председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, а президентът Румен Радев ще приветства участниците.

Достъпът до НДК ще бъде ограничен днес и на 19 юни, предупреждават от Двореца. Мярката се налага поради събитието от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Билети за културните събития могат да се купят от онлайн платформата tickets.ndk.bg или на място в целодневната билетна каса в кино „Люмиер Лидл". Литературен клуб „Перото" ще отваря врати за посетители след приключване на всяко събитие и снемане на външния охранителен периметър. Без промени остава достъпът до Театър Азарян и ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.