Юнкер: Борисов е златното момче на България

ОFFNews 14 октомври 2015 в 21:56 4953 13

Официалното откриване на изложбата.

"Бойко Борисов е златното момче на България", заяви председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер по време на откриването на изложба на Варненското златно съкровище в ЕП, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Освен него там бяха самият Бойко Борисов, Кристалина Георгиева, шефовете на ЕП Мартин Шулц и на Европейския съвет Доналд Туск и др.

"Когато говорим за Варна, не мога да съм обективен. Бях във Варна, влюбих се в този град, но не знаех нищо за това злато, а сега имам парчета в джоба. Това показва, че България е не само велика, но и стара нация", допълни Юнкер.

Председателят на ЕК обеща, че до края на 2015 г. ще посети морския град и предупреди Иван Портних да се подготви.

"Да живее Варна, да живее България", възкликна Юнкер.

От своя страна, Мартин Шулц каза, че не помни някога трима председатели на институции и премиер да са откривали изложба. Той допълни, че в ЕП всеки ден се открива изложба - от раздаване на сладки от Италия до такава за червеи.

"Но, без да се шегуваме, за да сравня тази изложба с другите - гордост е за нас в ЕП, че представяме една от най-важните изложби от историческа гледна точка", каза той. "Но те не знаят колко вида червеи има и че най-дългият е 11 метра", репликира го Юнкер и разсмя събралите се.

Шулц смята, че изложбата е свидетелство, че страната ни принадлежи към една от най-старите и важни традиции в света и е "принос в борбата срещу предразсъдъците и липсата на познание".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!