Юнкер: Борисов е златното момче на България

ОFFNews Последна промяна на 14 октомври 2015 в 21:56 4102 13

Официалното откриване на изложбата.

"Бойко Борисов е златното момче на България", заяви председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер по време на откриването на изложба на Варненското златно съкровище в ЕП, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Освен него там бяха самият Бойко Борисов, Кристалина Георгиева, шефовете на ЕП Мартин Шулц и на Европейския съвет Доналд Туск и др.

"Когато говорим за Варна, не мога да съм обективен. Бях във Варна, влюбих се в този град, но не знаех нищо за това злато, а сега имам парчета в джоба. Това показва, че България е не само велика, но и стара нация", допълни Юнкер.

Председателят на ЕК обеща, че до края на 2015 г. ще посети морския град и предупреди Иван Портних да се подготви.

"Да живее Варна, да живее България", възкликна Юнкер.

От своя страна, Мартин Шулц каза, че не помни някога трима председатели на институции и премиер да са откривали изложба. Той допълни, че в ЕП всеки ден се открива изложба - от раздаване на сладки от Италия до такава за червеи.

"Но, без да се шегуваме, за да сравня тази изложба с другите - гордост е за нас в ЕП, че представяме една от най-важните изложби от историческа гледна точка", каза той. "Но те не знаят колко вида червеи има и че най-дългият е 11 метра", репликира го Юнкер и разсмя събралите се.

Шулц смята, че изложбата е свидетелство, че страната ни принадлежи към една от най-старите и важни традиции в света и е "принос в борбата срещу предразсъдъците и липсата на познание".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.10 2015 в 10:52

Ауу, колко много селски ергени, и все хороводци.

15.10 2015 в 10:01

Определено ни излиза златен Боцко, що пари потроши са лентички.

15.10 2015 в 04:55

Тези двамата нещо много се закачат. Преди време Юнкер изпрати на Тиквун писмо със сърчице, сега "златно" момче". Накъде ли ще избие това взаимно привличане. Нашият сега ще дойде и в поне две стенограми ще се хвали как добре е приет в Европа. А пък е доста странно да репликираш изказване за историята с информация за червеите. Като гледам реакцията на ЕК с бежанския проблем се питам, дали тези хора са адекватни за ситуацията. Нашият, че не е е ясно.

15.10 2015 в 01:41

Най-лошото е , че Шулц е прав , но без да го осъзнава!"Балканския полуостров е люлката на европейската цивилизация"(Жак Ширак) , а в същото време евротарикатите си правят ташак с Винету , пък той се мисли за мноо готин.Само , че ние (за разлика от някои) не сме ... тикви.

14.10 2015 в 23:49

" Шулц смята, че изложбата е свидетелство, че страната ни принадлежи към една от най-старите и важни традиции в света и е "принос в борбата срещу предразсъдъците и липсата на познание". "

Ми прав е, Ако не са били българите (Хан Тервел, Джон Атанасов, Георги Наджаков, Асен Йорданов, д-р Иван Митев, и др.) Къде щеше да е сега света... Малко повече уважение ни трябва от страна на "Великите Сили" но Трябва да се гордеем и да НЕ ЗАБРАВЯМЕ Историята наша!

14.10 2015 в 23:35

ЖАЛЪК ОКАЯН НАРОД.БЪЛГАРИЯ Е ПЪТНИК В ОТВЪДНОТО.МУТРАТА ВИ РАЗКАТА МАМАТА.

14.10 2015 в 23:20

А след като днес нахрани подобаващо Лавров, Борисов е вече КАМИКАДЗЕТО на България. Мъченик.

14.10 2015 в 23:17

Европейската ЧИНОВНИЧЕСКА КЛАСА започва да дразни безкрайно много.
Всеки ден по изложби, разбираш ли, коктейли, банкети, масрафа щедро заплащат от европейския данъкоплатец.

14.10 2015 в 22:59

Тея плоски номера може да минават в Полша, щото там са католици, и пишат на латиница. Обаче тука, дето сме ПРАВОСЛАВНИ СЛАВЯНИ, в народната памет генетически е заложена ЛЮБОВ КЪМ РОССИЯ.

Навремето бай Тошо го беше формулирал най-точно: "ДРУЖБА ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ". Братушките са наши ДВОЙНИ ОСВОБОДИТЕЛИ. "Кат Россия няма втора тъй могъща на света - тя е нашата опора, тя е нашта висота!" - ето и поета дори го е казал.

Западняците само си хвърлят усилията нахалос. Няма как западняците да ни ПОДЛЪЖАТ, след като имаме с нашите БРАТЯ СЛАВЯНИ обща азбука, обща култура, и обща история. В новата епоха СЛАВЯНСТВОТО ще управлява не само Европа, но и голяма част от света. Западняците ще бъдат най-обикновена РАБОТНА СИЛА, щото за нищо друго не ги бива. Изобщо не съм омерзен.

14.10 2015 в 22:57

Тежко й и горко на България , щом тази мутра й е златното момче!