Италия удължава мерките срещу разпространение на коронавируса до 5 март

OFFNews 15 януари 2021 в 17:38 1324 0

Заради влошаващата се епидемично обстановка в Италия премиерът Джузепе Конте издаде нов указ за удължаване на националния локдаун до 5 март, съобщи Ройтерс. Дотогава вечерният час ще е между 22:00 и 05:00. Фитнес залите и басейните ще останат затворени в цялата страна, а услугите за доставка по домовете няма да бъдат разрешени след 18:00 часа.

До 15 февруари остава забраната за движение между отделните региони, като хората имат право да пътуват само поради работа, здравни съображения или други извънредни ситуации. Ски курортите няма да могат да отворят отново до 15 февруари.

Въпреки това правителството заяви, че повечето ограничителни мерки могат да бъдат премахнати в отделни региони, когато степента на инфекцията там е достатъчно ниска.

Случаите на заразени са се установили на 15 000-20 000 дневно при около 40 000 в средата на ноември около пика на заразата, но натискът върху болниците в страната остава висок. Всеки ден между 400 и 600 души умират с вируса COVID-19 и правителството се опасява от нарастване на техния брой.

"През последната седмица се наблюдава генерализирано влошаване на епидемията, ние се върнахме към етапа на експанзия на инфекцията", заяви министърът на здравеопазването Роберто Сперанса в парламента преди дни.

Италия, първата западна държава, засегната от коронавируса, съобщи за почти 81 000 смъртни случая, свързани с COVID-19 от началото на пандемията през миналия февруари, което е шестият най-висок брой в света. От началото на епидемията в страната бяха регистрирани 2,33 милиона потвърдени случая на коронавирус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!