Гърция 'бетонира' границата си с България и Турция

OFFNews 17 ноември 2021 в 14:09 2404 0

Гърция "бронира" граничните си сухопътни зони с България и Турция срещу евентуална мигрантска вълна. След сцените, разиграли са на границата между Полша и Беларус, и заплахите на турските власти за нова бежанска вълна към Европа гръцкото правителство предприема засилване на охраната в област Еврос, съобщава електронното издание на гръцкия в. "Елефтерос типос", цитирано от БТА.

Като страни членки на Европейския съюз България и Гърция няма как да издигнат ограда по сухопътната граница. Но от гръцка страна са подготвени бетонни блокове, които при нужда ще бъдат преместени с кран. Освен това ще бъде засилен контролът с въоръжени сили. А добре обучени патрули вече обикалят денонощно района. 

От известно време контролът по границата е засилен, но гръцките власти са в готовност, ако трафикантите се активизират и опитват да прехвърлят мигранти на гръцка територия. През пролетта трафиканти прехвърляха мигранти от Турция през България и оттам към Гърция, припомня "Елефтерос типос".

Гръцките въоръжени сили увеличават контрола по сухопътната граница между Гърция и Турция на пунктове на Кастания и Кипос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !