ЕС удължи с 6 месеца санкциите срещу Русия

OFFNews 28 юни 2017 в 16:15 3116 3

Съветът на ЕС удължи санкциите срещу Русия с 6 месеца. Така те ще останат в сила до 31 януари догодина. 

Решението е взето след доклада на френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел за изпълнението на Минските споразумения. 

Икономическите санкции срещу Русия бяха въведени на 31 юли 2014 г. в отговор на действията на Москва за дестабилизиране на Украйна. Санкциите бяха въведени първоначално за една година. През септември 2014 г. те бяха усилени, като обхванаха финансите, енергетиката и отбраната. 

Санкциите включват ограничаване на достъпа до първичните и вторичните капиталови пазари на ЕС на пет големи руски държавни финансови институции, както и на три големи руски дружества в областта на отбраната и три големи енергийни дружества; налагане на забрана за износ и внос на оръжия; забрана за износ на изделия с двойна употреба за военни цели или за военни крайни потребители в Русия; ограничаване на достъпа на Русия до определени чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат използвани за проучвания и производство на нефт.

Към това се допълва забраната за издаване на визи и замразяване на имущество на 150 граждани и 37 организации до 15 септември тази година. 

През март 2015 г. ЕС реши да обвърже продължителността на санкциите с изпълнението на Минските споразумения, което трябваше да приключи до края на 2015 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

3

Red or Dead

28.06 2017 в 17:07

Долния пост е поредното експертно мнение от СМРЪДЛИВИЯ с препълнените 'вълнени гащи' крепящи се единствено на стърчащия отзадекЪ МУ '☭ ☭ ☭ ☭ ☭ ☭ ☭ ☭'.......хохохохооооо....

63994

1

Red or Dead

28.06 2017 в 16:48

ХАХАХАХААААААААА.........КО, НЕЕЕ......що ми се струва, че туй НЕ ИНТЕРЕСУВА ВЕЧЕ АБСОЛЮТНО........НИКОЙ!!!

☭ ✯ РУСИЯ ☭ ✯ СТАВА ВСЕ ПО-ВЕЛИКА, А ес все......ПО-НИЩОЖЕН И НЕЗНАЧИТЕЛЕН!!!

☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯ ☭ ✯
 
X

Да помогнем на украинските деца!