Quantcast

ЕС и Африка преговарят в Малта за нелегалните мигранти

OFFNews Последна промяна на 11 ноември 2015 в 08:55 2273 1

Представители на 35 страни от Африка и делегации на държавите-членки на ЕС стартират преговори за спиране на потока от нелегални мигранти на двудневна среща в Малта. 

Държавните лидери от евросъюза ще заседават и за постигането на консенсус по допълнителни мерки срещу бежанската криза. 

Голяма част от хората, които идват от Африканския континент през Средиземно море не отговарят на условията и не могат да получат статут на бежанци.

Лидерите от ЕС предлагат съвместен план за действие, който предвижда африканските управници да контролират границите си, да се борят с трафикантите на хора, да въведат системи за регистрация, пръстови отпечатъци и карти за самоличност, да подписват и спазват споразуменията за реадмисия и да приемат обратно гражданите си, принудително върнати от Европа, да подобрят икономическото състояние в родните им страни, за да се разубедят хората да имигрират.

В замяна ЕС обещава 1,8 милиарда евро помощ за развитие, облекчен визов режим за студентски програми и система за легална имиграция на квалифицирани работници.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.11 2015 в 14:22

Висшист започнал да говори, за да уговори някаква игра, значи е в беда. Учен да те защити от 'селските черти' и 'градските мечти', значи също, че греши, защото най-голямата беда е планетната мечта.