ЕК: Дисбалансите в България са коригирани

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2020 в 13:26 1596 1

България има ограничен напредък при гарантирането на ефективния надзор и прокарването на рамка срещу прането на пари. Това е оценката за страната за изпълнението на специфичните препоръки на Европейската комисия от миналата година, отбелязани в зимния пакет на Европейския семестър, съобщи БНР.

По същия начин ЕК определя действията на страната ни за осъществяване на икономическа политика, която да е фокусирана върху инвестициите в областта на изследванията и иновациите.

България обаче има съществен прогрес при подобряването на корпоративното управление на държавните предприятия, приемането и прилагането на съответното законодателство, както и при гарантиране на стабилността на банковия сектор чрез засилване на надзора, подчертават от комисията.

Изпълнителният зам.-председател на Еврокомисията, отговарящ за икономиката в интерес на хората, Валдис Домбровскис подчерта:

„Дисбалансите в България са коригирани. България е осъществила съществен напредък при укрепването на управлението на финансовия сектор, корпоративният дълг е спаднал, както и делът на необслужваните кредити. Това показва, че поетият траен ангажимент към определени политики и реформи носи добри резултати“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3109

1

Azarael

29.02 2020 в 00:38

Тези заслепени еврочиновници,
дали са пияни или дрогирани . . .не знам !
Тя цялата ни държава вони на корупция , кражби
и далавери от километри, а те горките виждат:
У НАС НАПРЕДЪК И КОРИГИРАНИ БАЛАНСИ !
Та тази прословута къща за 3 000 000 в Барцелона
няма ли да им "изгори" очите . . .
Сега разбирам колко правилно постъпиха англичаните,
които успяха да се отърват от това . . .бунище !