Един ден на премиера в Мадрид

OFFNews 02 декември 2019 в 12:41 4728 1

Премиерът Бойко Борисов се срещна с новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на 25-ата конференция на ООН по изменение на климата в Мадрид.

В социалната мрежа фейсбук Борисов написа, че и двамата са убедени - изменението на климата е сериозна и пряка заплаха, която няма да подмине никого.

Бойко Борисов имаше и други срещи, за които той информира чрез социалната мрежа.

"Чакаме те в България", обърна се той към новия председател на Европейския съвет Шарл Мишел. "Аз предложих да дойда в България, само че ти беше в САЩ", отвърна Мишел на Борисов. 

Мишел запозна Борисов със Софи Уилмс - министър-председателката на Белгия. "По-красивото лице на
Шарл Мишел", каза Борисов за Софи Уилмс.

"В разговора си с държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин споделих страховете си, че живеем във време, в което религиите твърде често се използват с користни цели. В този смисъл, винаги съм работил за издигането авторитета на вярата пред обществото", написа българският министкър-председателя във фейсбук.

"В България различните религиозни общности съжителстват в мир и разбирателство. Предадох почитания си
към Негово светейшество папа Франциск чрез държавния секретар Паролин", допълва той.

"Домакин на световния форум, посветен на климатичните промени, е министър-председателят на Кралство Испания Педро Санчес. Предстои да обсъдим редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарните механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени", пише още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови