Джонсън обеща да удари Русия много силно

OFFNews 22 февруари 2022 в 12:03 3764 3

Снимка Getty Images

Обединеното кралство ще обяви днес първа серия от икономически санкции, които да ударят Русия много силно. Това заяви британският премиер Борис Джонсън след кризисно заседание, проведено на "Даунинг стрийт" 10, предадоха световните агенции.

Още санкции ще последват в случай на нахлуване на Русия в Украйна, предупреди той.

Първата серия от санкции ще бъде представена в парламента по-късно днес. Тези санкции ще са насочени не само срещу точно определени юридически лица, но също срещу руски интереси.

"Тези санкции ще ударят Русия много силно и ние ще подготвим още санкции в случая на инвазия", предупреди Джонсън, предаде Франс прес. "Държа да подчертая, че става дума само за първа серия от британски икономически санкции срещу Русия, защото се опасявам, че можем да очакваме още ирационално поведение от страна на Русия", добави той.

Джонсън заяви, че руският президент Владимир Путин "е решен да извърши мащабна инвазия в Украйна". Той добави, че в случай на такава инвазия и на щурм срещу Киев, което, според него, Путин изглежда, че предлага, "никой не трябва да има съмнение относно факта, че това действие, че превземането на друга европейска страна, няма да успее и Путин ще се провали".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

3

kokoten

22.02 2022 в 17:33

...да си европеец си е срамно отвсякъде....те затова ингилизите си спретнаха "брекзит"

-8580

1

Време е. Вземи им 20 процента от богатсвата на Руските олигарси на острова и ще свалят Поткен за 1 седмица.