Борисов подхваща темата за Западните Балкани на срещата в Давос

OFFNews Последна промяна на 20 януари 2020 в 16:10 1293 0

Снимка Facebook

Премиерът Бойко Борисов заминава за Швейцария, където ще участва в 50-ата годишнина среща на Световния икономически форум в град Давос. Темата на тазгодишната среща е "Заинтересовани страни за един кохерентен и устойчив свят". Очакват се около 3000 участници във форума, сред които президентът на САЩ Доналд Тръмп, федералният канцлер на Германия Ангела Меркел и председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард, съобщи правителствената пресслужба.

В първия ден от форума Борисов ще участва в сесията на тема "Диалог за дипломацията на Западните Балкани", която е продължение на стратегическия диалог за Западните Балкани, една от основните инициативи на дневния ред на форума в Давос по темата за Европа. Акцентът ще е върху регионалното сътрудничество в контекста на икономическото развитие на региона.

Борисов ще се включи и в дискусия, посветена на Централна и Източна Европа, като фокус на разговора ще бъдат възможните решения, които бизнесът и правителствените лидери могат да дадат за насърчаването на устойчивия растеж и развитие.

В рамките на първия ден на форума в Давос Борисов е поканен и на вечеря, коята дава основателят на Световния икономически форум професор Клаус Шваб.

В сряда премиерът Борисов ще участва в неформалната среща на световните икономически лидери на тема "Доминираща Европа". Сред основните акценти на дискусията ще бъдат предизвикателства пред европейската конкурентоспособност.

По време на визитата си в Давос премиерът ще проведе и двустранни срещи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови