Борел призна, че ЕС е достигнал границата на санкциите срещу Русия

OFFNews 10 март 2022 в 13:38 2616 1

Европейският съюз е достигнал границата на своите възможности по отношение на финансовите санкции срещу Русия - това признание направи върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

Той добави, че за съюза ще бъде "много по-трудно" да забрани вноса на руска енергия, отколкото наложената от САЩ забрана, тъй като ЕС зависи повече от руските доставки.

Лидерите на ЕС се срещат във Франция, за да обсъдят допълнителни санкции срещу Москва, включително възможна забрана за вноса на петрол, въпреки че редица страни членки не са склонни на подобен ход, съобщи БНР.

Жозеп Борел потвърди, че ЕС ще продължи да предоставя оръжия на Украйна, докато конфликтът приключи, но призна, че блокът трябва да избягва започването на война с Русия, "защото това би било Трета световна война".

Първият дипломат на ЕС посочи, че Русия "систематично бомбардира украински градове", а руският президент Владимир Путин "ще трябва да отговаря за действията си".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

10.03 2022 в 21:51

Той Путин вече отговори, и още ще отговори. Ти по-добре мисли как ти ще отговаряш пред европейското население като вече няма дъски, желязо, алуминий, мед, пирони, жици, електроника, акумулатори, утре и ядене няма да има.
Задето се правите на нещо пред Путин.
Изкуфели старци.
 
X

Да помогнем на украинските деца!