Белгийският премиер: Европа не трябва да се страхува да остане сама

Ние като европейци не трябва да се страхуваме от тази перспектива – трябва да я прегърнем, казва Александър Де Кро

OFFNews 16 януари 2024 в 14:45 2113 9

Александър Де Кро

Снимка Архив

Белгийският премиер Александър Де Кро

Европа не трябва да се страхува да остане сама, ако САЩ приемат политиката "Америка на първо място" през 2024 г., каза белгийският премиер Александър Де Кро, предаде "Гардиън". 

Според него "ние като европейци не трябва да се страхуваме от тази перспектива – трябва да я прегърнем".

Коментарът му е във връзка с възможното завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом, след като той спечели убедително първичните избори на републиканците в щата Айова за номинацията на партията за президентските избори през ноември. 

"2024 г. ще бъде решаваща година. Много е заложено на карта за Европа, много е заложено на карта за Запада. Година, в която нашите демокрации и нашите свободи ще бъдат подложени на изпитание. Не само с изборите за тази камара, но също така и за Конгреса на САЩ, също така и с изборите за американския президент.", заяви още Де Кро, чиято страна пое ротационното председателство на Съвета на ЕС.

По думите му демократичните държави ще бъдат подложени на изпитание. 

"Трябва да поставим Европа на по-здрава основа. По-силена, по-суверенна, по-самостоятелна. Европа, която предоставя и променя живота на хората, защитавайки ги, укрепвайки икономиката, подготвяйки общото европейско бъдеще", каза в изявлението си в Европейския парламент премиерът на Белгия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

9

Johnny B Goode

16.01 2024 в 20:53

Руският "asset" Тръмп води предимно в мокрите сънища на БГ ватенките.
Умрем си от смях, ккогато разни родни специалистчета, които са ходили на запад от Трън предимно на екскурзии с автобус, започват да правят анализи на Америка.
Аланкоолу, ако не си живял зад океана поне 10-тина години, по-добре не си отваряй устата.

345

8

Джендо Джедев

16.01 2024 в 18:27

Пффффффффхахахахахахаха, "дълбоката държава", вика! И ви пръскат с кемтрейлс, нали? Същите конспиративни шизофрении ги плещеше и един незабравим полковник от един още по-незабравим филм на Стенли Кубрик с Питър Селарс... ;)

305

6

Старик

16.01 2024 в 17:31

Тва, че Колко, 55 Хиляди червеноврати нисообразовани Хилбилийс от един от най изостаналите консервативни щата са гласували за Поредният Американски "Конартист" Измамник, не значи, че в САЩ няма Разумни, Нормални, Отговорни Човешки Същества! Достатъчно е само, 50% от гласувалите за другите 2 Републикански номинации да гласуват срещу Неуравновесения Клоун тРъмп на Баш Изборите, и Така във Всички Американски Щати! Аре по Леко с Желанията, а! Верно на пУтя ви МНОГО, ама МНОГО му се ИСКА тРъмпът да спечели, но Точно Това де, Америка Няма да го остави!

305

5

Старик

16.01 2024 в 17:24

Искате ли да се Обзаложим, че тоя Лабилен, Себичен, Слабоумен КЛОУН, тРъмпът, НИКОГА, ама НИКОГА няма да бъде отново Президент на Америка!?

305

4

Старик

16.01 2024 в 17:21

Как кой Кораб! той "братушката" по долу Най Добре знае как Кораби потъват на място на картата отбелязано със знак Х, даже и самальоти с летящи чинии как се Подводняват.....

2550

2

alfakentavur

16.01 2024 в 16:06

Кой кораб, бе новоизлюпено рашистко тролче?
Гледахме видео от Масква и Сталинград, пардон Путинград, как им се пукат тръбите на парното и заливат мазета и паркинги с вода. Как си палят огньове между блоковете да се топлят и викат "Замръзваме".
Та кой кораб потъва?
 
X

Да помогнем на украинските деца!