Белгия и Словения въведоха полицейски час заради коронавируса (допълнена)

OFFNews 19 октомври 2020 в 14:53 2087 0

Като мярка срещу разпространението на коронавируса две страни - Белгия и Словения, въвеждат полицейски час.

Белгия отново затваря барове и ресторанти. Мярката ще бъде в сила за един месец и беше въведена, след като частичната карантина в столицата Брюксел не успя да спре настъплението на втората вълна от коронавирус.

От полунощ затварянето на заведенията ще бъде съпроводено с въвеждане на полицейски час, съобщи БНР.

Настанените в болница пациенти с COVID-19 се увеличиха със 100% за една седмица.

Над 222 000 са регистрираните случаи на коронавирусна инфекция в Белгия, починалите пациенти са над 10 400.

Малко по-късно се разбра, че и Словенското правителство е обявило 30-дневно извънредно положение след рязък скок на броя на заразените през последната седмица, предаде Ройтерс.

Правителството въвежда също от днес полицейски час от 21:00 до 06:00 часа. При нарушение на мярката глобата е от 400 до 4000 евро.

Намалява се максималният брой хора, които могат да се събират на едно място от 10 на шест души.

Снощи словенското правителство официално обяви епидемия от коронавирус на цялата територия на страната, която влиза в сила от днес.

Това означава, че е активиран план за национална защита и спасяване. Работодателите са призовани да организират работата от вкъщи там, където е възможно, съобщи правителственият говорител Йелко Кацин.

За момента не е необходимо да бъдат затваряни търговските центрове, добави той. Искаме колкото може повече неща да функционират, но са необходими самоограничения и дисциплина, каза той.

Студентите и учениците от шести клас нагоре преминават на дистанционно обучение, а останалите ще ходят на училище в понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!