Quantcast

Австрия очаква над 1 млн. мигранти да тръгнат към България

OFFNews Последна промяна на 21 март 2016 в 17:14 5083 6

Има голяма вероятност 1 100 000 мигранти да тръгнат към България след затварянето на „Балканския маршрут“.

За това предупреди австрийският вътрешен министър Йохана Микъл-Майтнер, която призова да се затвори и този нов маршрут, по който вече има движение. 

Има увеличение на действията на трафикантите на хора в посока към България, създават се нови коридори за масова миграция, посочи Лайтнер. 

По думите ѝ в Австрия вече се подготвят за подобен сценарий и е необходимо вниманието да се насочи към тази част от Европа. 

Тя подчерта, че е скептична по отношение на споразумението между ЕС и Турция, и предупреди, че договорът няма да сложи край на проблема. 

По повод оставащите със седмици хиляди мигранти на гръцко-македонската граница австрийският вътрешен министър заяви, че действията на доброволците са безотговорни, защото принуждават хората да стоят в Идомени, за да се отвори отново "Балканският маршрут".  

През миналата година в Европа влязоха над 1 милион мигранти. Австрия даде убежище на 90 000 души.

Заради очакването за насочване на бежанците към България вече са правени огледи за изграждане на бежански лагери в област Благоевград, но за момента няма взето официално решение, обясни областният управител Бисер Михайлов.

По думите му в момента усилията са насочени към ограничаване на възможността за преминаване на границата от мигранти. За тази цел се провеждат учения.  

В момента на територията на областта има много сериозно присъствие на служители на Гранична полиция, жандармерията и части на българската армия, които патрулират по границата. Това се прави за предотвратяване на евентуален опит за преминаването й от страна на мигранти, каза Михайлов, цитиран от БГНЕС. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2016 в 23:51

Както са се задали президентски избори Динко има добър шанс да спечели! По всичко личи, че няма да е по-глупав от сегашните ни политици. Определeно има шанс да е по-честен - надявам се кума му да не заблажи богато с държавна баница след изборите, както стана с последния велик реформатор....

21.03 2016 в 21:55

Споко, те са транзинтни, от тея милион, максимум двама трима ще решат да останат за по-дълго, преди да размислят.

21.03 2016 в 19:33

Да се хващаме като Динко с АТВтта, пушки и квото има и всички на границата.

Днес всички трябва да сме Динко! Je suis Dinko!

И псевдоинтелектуалците вместо да обсъждат Динко какъв бил селянин, ако са българи могат да се сетят че навремето селянина Ивайло спря монголите.

21.03 2016 в 18:30

Добре дошли в България и най-мрачните холивудски сценарии за бъдещи гладиаторски борби и развлечения ще Ви се видят смехотворни!

Добре дошли на първите игри на глада!

Ние тука тренираме ловци на бежанци. Хората блогове и фейсбук страници правят показват последните си жертви.

Ако искат да идват, може да продаваме билети за сафари. Ще им даваме на ловците шушки с приспивателни стрели и най-хуманно ще извозваме наловените бежанци до Турция или Гърция ан купчини в самосвали......

21.03 2016 в 18:23

Отворено общество вече мажат с вазелин ректумите си,мечтите им се сбъдват -1 милион ебачи на кози ще минат през България и ще се изредят отгоре им ;)!!!!

21.03 2016 в 17:56

Бежанци Вилкомен, ще ви нагостим с тиквена баница!!!
Имаме джамии. Имаме евроатлантическо съзнание.
Само шибани руснаци да не идват, че ми се повдига на евроанадоското ценностно мислене.
Русия вън от НАТО.
Тролове, не ме закайте, на хранилката има място за всички!!!
Герб сме новите еничари!
JE SOUIS MESTAN!!!
(поста е спонсориран от фондация Анадола за Булгаристан!)