Арестуваха черногорския Ал Капоне - Брана Мичунович

OFFNews 08 януари 2021 в 11:40 5609 1

Снимка espreso.rs

Черногорският бизнесмен Брана Мичунович, смятан за "господар" на престъпния свят в Черна гора и лице, много близко до семейството на президента Мило Джуканович, бе арестуван на Бъдни вечер в Будва, защото в използваните от него помещения е намерено оръжие, пише вестник "Новости". Сръбските медии наричат Мичунович черногорския Ал Капоне.

В полицейската акция са задържани още няколко души по подозрение в незаконно притежание на оръжие. Мичунович и приятелите му Сава Вуйович и Сърджа Мичунович са в ареста за 72 часа, допълни БТА.

Името на Брана Мичунович се свързва с хазарта и с многобройни афери в Черна гора. Навремето той е бил приятел на Желко Ражнатович Аркан и за него лидерът на сръбските радикали каза, че е толкова силен, че е действителният президент на Черна гора, който държи в ръка и самия Мило Джуканович.

Вицепремиерът Дритан Абазович поздрави действията на полицията и подчерта, че всички граждани трябва да бъдат равни пред закона.

Лидерът на Движението за промени Небойша Медоевич приветства акцията на полицията и изрази очакване "като начало" Мичунович да бъде съден за укриване на данъци и пране на пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!