Везенков е щастлив, че остава в Олимпиакос

OFFNews 03 януари 2023 в 17:08 2386 0

Баскетбол

Снимка БК Олимпиакос

Александър Везенков

Българският баскетболен национал Александър Везенков изрази щастието си от удължаването на договора си с тима на Олимпиакос.

Спортист номер 1 на България за 2022-а имаше действащ контракт с гръцкия клуб до 2024 година, но го поднови за още един сезон до лятото на 2025-а при коригирани условия.

„Много съм щастлив, че удължих договора си с отбора. Благодаря на президентите Панайотис и Йоргос Ангелопулос, моите треньори и хората, които ме подкрепят и не са под светлините на прожекторите. Обръщам се и към физиотерапевтите и всички, които се грижат за тима. Разбира се, благодаря и на всичките си съотборници, но преди всички искам да благодаря на семейството ми, което е винаги до мен“, заяви Везенков за официалния сайт на Олимпиакос.

„Когато дойдох за първи път в отбора, не съм си представял, че ще прекарам пет години тук и ще има перспективата да остана още повече. Това е факт, който ме прави щастлив. Приятно е, че отборът показва подкрепата си. Продължаваме заедно здравата работа със смирение и голяма жажда за нови успехи. Ще продължим са се борим за целите си. Ще има хубави дни, както и трудни, но важното е, че оставаме заедно и ще поддържаме тима на високо ниво“, коментира още българинът.

Попитан дали е очаквал подобно развитие толкова рано, Александър Везенков отговори: „Всички имаме нашите мисли, желания, мечти... Но със сигурност фактът, че бях повикан толкова рано, докато все още имах договор, който изтича през 2024 година, показва тяхната подкрепа към мен и това, че те ме чувстват като част от клуба.

В същото време това е възнаграждение за работата и усилията ми. По тези причини мисля, че трябва да им благодаря отново и съм щастлив, че продължаваме заедно.“

„Хората тук винаги ми показват, че искат да остана. Честно да ви кажа никой не очакваше случилото се. Дори близките ми приятели разбраха от съобщението на клуба. Но няма да кажа, че е било нещо внезапно. Просто бе нещо, което двете страни искаха и сега беше точният момент да го направим.

По инициатива на президентите, всичко се случи бързо и вярвам, че както аз, така и феновете на Олимпиакос са доволни. Повтарям, че най-важното е да продължим със здравата работа, така че отборът на остане на върха. Идват трудни мачове и цели, които трябва да бъдат изпълнени. Затова трябва да продължим с постоянство, сериозност и смирение“, добави Везенков.

„Извън Арис, който бе първият ми професионален тим, за първи път оставам толкова дълго някъде. Сътрудничеството ми с Олимпиакос започна като предизвикателство, като опит, ново начало и завърши със семейството ми, моите приятели тук, съотборниците, с които имаме силна връзка.

Много съм щастлив, защото всички показват вярата си в мен и ще направя всичко възможно да я оправдая. Да останеш толкова дълго в един тим демонстрира, че си отдаден и вършиш добре работата си“, завърши националът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков