Стефан Петерханзел отпадна от рали Дакар 2023

Съотборникът му Карлос Сайнц катастрофира на същото място, може би продължава

Христомир Николов 06 януари 2023 в 18:12 3655 0

Стефан Петерханзел

Снимка A.S.O. / dakar.com

Стефан Петерханзел

Етап 6 на рали Дакар предложи огромна порция драма в класа на автомобилите. Стефан Петерханзел – 14-кратният победител в пустинния маратон (6 пъти с мотоциклет и 8 с автомобил) отпадна от тазгодишното издание на маратона.

Петерханзел, който до днес се движеше на второ място в генералното класиране на автомобилите, катастрофира в 212-ия километър на отсечката от Ха‘Ил до Рияд. При инцидента, навигаторът Едуар Буланже е бил наранен и със силни болки в гърба, като е откаран в болница за изследвания.

Ще припомним, че "г-н Дакар" отпадна и от милагодишното издание в надпреварата, при това - в самото й начало, отново при катастрофа.

Видео след инцидента:

Интересното е, че съотборникът на Петерханзел в Audi Карлос Сайнц, катастрофира на същото място, но той и ко-пилотът му Лукас Круз са невредими и очакваха сервизния камион, за да бъде евентуално поправен хибридно-електрическият болид RS Q e-tron и испанците да продължат.

Тежък ден имаше и саудитският пилот на Toyota Язид Ал Раджи, който получи технически проблем, малко след 212-ия километър на отсечката. До редакционното приключване на статията, Ал Раджи все още не е пристигнал на финала.

След цялата драма, етапен победител при автомобилите отново е Насър Ал Атия, който има титаничен аванс от над един час в генералното класиране пред съотборника си Хенк Латеган.

Очаквайте подробности!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови