София официално стана европейска столица на спорта

Кметът Йорданка Фандъкова прие символичната щафета и знамето от Марсилия в присъствието на трима легендарни български шампиони

ОFFNews 06 декември 2017 в 20:52 16815 0

С тържествена церемония в Европейския парламент София бе официално коронясана за Европейска столица на спорта през 2018 г.

Представители на Марсилия предадоха на българската столица символичната щафета и знамето, което се развя в ръцете на кмета Йорданка Фандъкова. На събитието присъстваха и трима български олимпийски шампиони и медалисти - Тереза Маринова, Екатерина Дафовска и Йордан Йовчев.

„София, един от най-зелените, древни и красиви градове на континента, през 2018 г. ще председателства Европейския съюз. За нас е чест, че през същата година градът ще бъде Европейска столица на спорта под мотото „Обичам спорта, обичам София!“, заяви Йорданка Фандъкова.

Междувременно бяха обявени и новите столици на спорта. След София през 2018 г. за 2019 г. щафетата ще поеме Будапеща, а през 2020 за Малага (Испания). Тази вечер в Брюксел стана официално ясно, че Лисабон ще е спортна столица на континента през 2021 г., а през 2022 г. - Хага. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!