Пет български града се присъединяват към Wings for Life World Run

Oрганизирани бягания на избрани локации ще има в София, Бургас, Велико Търново, Варна и Пловдив

ОFFNews Последна промяна на 10 април 2018 в 16:41 9728 0

Малко повече от месец преди глобалното събитие Wings for Life World Run пет български града се присъединяват към световното движение с организирани бягания.

София, Бургас, Велико Търново, Варна и Пловдив ще очакват всички, които искат да окажат подкрепата си към засегнатите от травми на гръбначния стълб. Всички бягания започват в един и същи час в целия свят, 14:00 българско време, а за участие в бягането и включване на резултата в световната ранглиста е необходимо единствено сваляне на
приложението Wings for Life World Run App.

В София желаещите да подкрепят каузата се събират в Борисовата градина. Жителите и гостите на столицата ще се надбягват по 5-километрово трасе, а старта ще бъде разположен близо до езерото “Ариана” от страната на паркинга на Националния стадион.

В Бургас старта ще се проведе в Морската градина при “Пантеона”, а във Велико Търново Wings for Life World Run ще се случи в парк “Дружба”.

Пловдив ще предизвикат желаещите да се включат с бягане по Младежкия хълм, започващо от стълбите зад бензиностанцията на Коматевсия възел.

Във Варна ще се състезават по 5-километрово трасе в Морската градина.

Уникалният формат на събитието и специално създаденото приложение ни позволяват да бягаме в подкрепа на каузата без значение къде в България или по света се намираме. Всеки може да бяга за тези, които не могат, дори в деня на събитието да не се намира в градовете с организирани бягания. Точно в 14.00 часа в приложението ще
стартира виртуалният финал, който ще “преследва” бягащите, постепенно увеличавайки скоростта си на приближаване. Целта е всеки участник да избяга възможно най-дълго разстояние преди финалът да го настигне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови