ЛА Лейкърс увековечи Шакил О'Нийл

OFFNews 25 март 2017 в 19:18 5609 0

Лос Анджелис Лейкърс откриха статуя на легендарния си играч Шакил О'Нийл. Произведението на изкуството е изработено от бронз и тежи респектиращите 544 килограма.

На церемонията присъстваха много велики фигури като Коби Брайънт, Фил Джексън, Карим Абдул-Джабар и Джери Уест. Коби застана рамо до рамо до Шак, за да сподели с него представянето на статуята на О`Нийл пред "Стейпълс Сентър" в Лос Анджелис.

216-сантиметровият гигант се нарежда до величия от ранга на Джабар, Уест и Меджик Джонсън, които са единствените трима играчи на Лейкърс със статуи на това място.

Считан от някои за "най-доминиращият играч в историята", О'Нийл прекара осем сезона от кариерата си в Лос Анжелис. По време на церемонията Шакил не пропусна да благодари и на един от най-близките си съотборници в Лейкърс.

"Благодаря ти, братко. Изкарвахме най-доброто един от друг. Имахме своите битки, своите времена. Винаги сме се уважавали и така спечелихме три титли. Определено нямаше да го постигна без теб, затова те ценя безкрайно," сподели О'Нийл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови