Хванаха руски щангисти и щангистки с допинг

OFFNews 03 март 2022 в 15:18 4278 1

Шестима руски състезатели по вдигане на тежести са с временно спрени права заради обвинения в нарушение на антидопинговите правила въз основа на базата данни на Московската лаборатория, съобщиха от Международната агенция за допинг тестове (ITA).

Александър Иванов, Дмитрий Клоков, Светлана Царукаева, Наталия Заболотная (на снимката), Олга Зубова и Апти Аухадов са обвинени в употреба или опит за употреба на забранени вещества.

Клоков е сребърен медалист от Олимпийските игри в Пекин 2008. Царукаева, Иванов, Заболотная са медалисти от олимпиадата в Лондон 2012, но бяха лишени от отличията заради положителни допинг тестовете. Зубова беше дисквалифицирана два пъти заради допинг.

Спортистите са информирани и временно отстранени от състезания.

От ITA съобщиха още, че дисквалификацията на щангиста Феликс Халибеков ще продължи до 7 октомври 2022 година. Той беше отстранен за две години след обвинения в допинг през октомври 2020-а. През периода на дисквалификация той не може да участва в състезания, а резултатите му от 21 юни 2012-а до 21 юни 2016-а се анулират.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

1

dolivo

04.03 2022 в 08:27

като те натиска един небезизвестен джудист за резултати (или отиваш на Гулаг), и целите оправдават средствата. Горките младежи

А туй че всички го били правели, моля да си имаме уважението