Двойна българска победа на европейското по щанги

OFFNews 13 февруари 2024 в 23:36 857 0

Габриел Маринов

Снимка БФВТ

Габриел Маринов ни донесе втора титла

България триумфира с първо и второ място в категория до 61 кг на Европейското първенство по вдигане на тежести, което се провежда в София.

Габриел Маринов стана европейски шампион с двубой от 281 кг (121 кг – изхвърляне, 160 кг – изтласкване). Второто място е за Иван Димов, който остана с 1 кг по-малко в двубоя (130 кг; 150 кг). Третото място е за Шота Мишвелидзе от Грузия с двубой от 272 кг (125 кг; 147 кг).

„Когато полагаш нужните усилия и правиш това, което трябва, се постига и невъзможното. Затова вярвай! И всичко си идва на мястото. Мислех за победата благодарение на Алан Цагаев. Той ми вдъхна много увереност и е човекът, заради когото съм тук в момента.

Бях уверен, защото имах точния човек до мен да ме подготви за това състезание с много лишения и усилени тренировки. Голяма радост, голяма еуфория. Не чувах нищо отстрани, само мислех как да вдигна щангата. Личният ми треньор Стоян Добрев също винаги ми е говорил, че ще стигнем някой ден дотук“, каза европейският шампион Габриел Маринов.

На 14 февруари от 20 часа стартира битката за медалите в категория до 67 кг при мъжете с участието на Валентин Генчев и Диан Пампорджиев.

На 15 февруари от 17 часа е надпреварата за европейската титла в категория до 64 кг при жените с участието на Галя Шатова. От 20 часа стартира битката за медалите в категория до 73 кг при мъжете, в която ще участва Божидар Андреев. На 16 февруари от 10 часа в категория до 71 кг при жените (Група С) ще вдига Мария-Александра Арнаудова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика