Две българки в ансамбъла на САЩ по художествена гимнастика в Токио

Мая Младенова 29 септември 2021 в 16:33 11204 0

Снимка FIG

Гергана Петкова (втората от ляво на дясно на горния ред) и Изабела Иванова (пета от ляво на дясно) ще представят САЩ на световното в Токио.

Две български момичета влязоха в националния ансамбъл на САЩ по художествена гимнастика и ще се състезават на световното първенство в Япония през октомври. Това са Изабела Иванова и Гергана Петкова.

Новината дойде с обявяването на състава на отбора за първенството в Токио.

Двете гимнастички ще се състезават срещу златните момичета на България на първото голямо състезание в художествената гимнастика след олимпиадата в Токио, където Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова отиват да защитят шампионската си титла.

Изабела Иванова е била състезателка на КХГ "ЛЕВСКИ" през 2017-2018 г. лично под ръководството на Нешка Робева и Лушка Бъчварова. Тя е била селектирана и влиза в националния състав на САЩ за първи път.

Гергана Петкова пък участва с американския отбор на олимпиадата като резерва. Семейството на Гергана е от Грамада и Дупница и живее от години в Чикаго, където тя тренира от 4-годишна.

Изабела Иванова Снимка: КХГ "ЛЕВСКИ"

Гергана Петкова Снимка: https://usagym.org/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!