България спечели първи медал от световното по борба

OFFNews 18 септември 2023 в 00:18 1335 0

Борба

Снимка БФ Борба, Start-Photo.bg

Рамазанов ни донесе радост

Рамазан Рамазанов е първият медалист за България на световното първенство по борба в Белград, след като националът в свободен стил стигна до бронзово отличие в неолимпийската категория до 70 кг.

Рамазанов срещна на финала за 3/5 място Ерназар Акматалиев от Киргизстан, който печели медали на две поредни световни първенства. На третото той обаче отстъпи на българския национал. Схватката започна с две точки на Рамазанов, който взе рано преднина и завърши с предимство първата част на схватката.

Европейският вицешампион добави към актива си и движение за четири точки, което допълнително увеличи шансовете му за успех. Акматалиев спечели късно четири точки срещу българския национал за 4:6, но Рамазанов отговори с още две и затвори схватката.

По-рано в турнира Рамазанов надви последователно Перман Хомадов (Туркменистан) с 11:0, Даниел Антал (Унгария) с 15:4 и Амир Хусен (Египет) с 10:2. До полуфиналите той бе най-резултатният борец в категорията, но там българският национал отстъпи с 2:13 на Амир Яздани (Иран).

Утре и Георги Вангелов ще има шанс да се бори за бронз, но през репешажи в олимпийската категория до 57 кг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!