България с първи два медала на Европейското по щанги

Александра Николова се окичи с бронз в двубоя и със злато в изтласкването

Донислав Донев 15 юни 2024 в 19:48 598 0

Facebook: Bulgaria Weightlifting

Снимка Facebook: Bulgaria Weightlifting

Александра Николова се окичи с бронз в двубоя и със злато в изтласкването

България стартира с първи два медала на Европейското първенство за кадетки и кадети до 15 и до 17 години в Солун, Гърция. Заслужи ги Александра Николова (45 кг) при по-малките.

Състезателката на варненския клуб "Титан" и с личен треньор Живко Николов се окичи с бронз в двубоя и със злато в изтласкването. Под ръководството на баща си Николова събра двубой от 125 кг (52+73).

Българката беше шеста след първото упражнение, след като в изхвърлянето започна неуспешно на 52 кг. След това тя се справи с тази тежест, но се препъна на 54 кг.

В изтласкването Николова беше безгрешна, след като преодоля последователно 68, 71 и 73 кг, за да вземе златото в движението. Това е втори медал за варненката от Европейски за подрастващи, след като миналата година в Кишинев тя се нареди трета в кат. до 40 кг.
Сега шампионка стана Габриела Данилов (Молд) със 131 кг (60+71), пред Туркан Бешички (Тур) със 130 кг (61+69).

На шампионата в Солун България ще бъде представена от 20 тежкоатлети.

Участието на българския отбор на шампионата в южната ни съседка е подпомогнато от Деари Фууд България ЕАД. Компанията подсигури пълна екипировка за всички състезатели и треньори.

Също така Деари Фууд България ЕАД предостави за подготовката на младите ни тежкоатлети специализираните протеини Terra High Pro, а също така и планира да финансира с премии и стипендии част от водещите ни състезатели при подрастващите.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите