България измести Русия от квалификациите за Париж 2024

OFFNews 18 април 2023 в 19:52 2748 2

Баскетбол

Снимка basketball.bg

"Лъвовете" имат шанс за олимпиада

Изпълнителният комитет на световната баскетболна асоциация ФИБА не допусна Русия до квалификациите за олимпийските игри в Париж 2024.

Радостната новина за нас е, че на мястото на руснаците е допусната България. В квалификациите ще участват общо 40 тима. Мерките срещу руснаците са част от продължаващите санкции заради войната, която страната им води с Украйна. Така България получи мястото като един от отборите с добър ранкинг на ФИБА.

Участие в началната фаза на битките за място в турнира във френската столица освен България, получиха още още Мали, Чили, Куба, Вирджински острови, Китайско Тайпе, Индонезия, Корея, Сирия, Северна Македония, Полша и Португалия.

За предквалификациите за Олимпийските игри се класираха вече Камерун, Конго, Гвинея, Нигерия, Сенегал, Тунис и Уганда от Африка, Аржентина, Бахамите, Колумбия, Панама, Уругвай, Бахрейн, Индия, Казахстан, Саудитска Арабия от Азия и Америка. От Европа участници ще са Белгия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Израел, Нидерландия, Швеция, Турция и Украйна.


Предварителните олимпийски квалификации ще се проведат в периода 12-20 август, 2023 г., а жребият за тях ще бъде изтеглен на 1 май. Победителите от групите в тези мачове ще продължат битките си за място в Париж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

19.04 2023 в 10:24

Успех на нашите спортисти!

10298

1

AntiZ

18.04 2023 в 20:16

Рашките ще се явят на олимпийски игри през 3024 година с екипи от сибирска катерица и листа от блатен папирус.