Къде може да открием изгодни недвижими имоти в Пловдив?

OFFNews 22 май 2023 в 14:48 2384 1

Снимка pixabay

Тези, които са решили да сбъднат мечтата си и да се сдобият с ново жилище, обикновено си заделят определена сума за сделката. Ако досега не сте се занимавали с покупко-продажба на имоти, е възможно да се чувствате объркани и да не знаете откъде да започнете. Това може да доведе до надвишаване на първоначално приготвените средства за това. Ето защо е препоръчително да се доверите на брокер от агенция, който е запознат и ще свърши повечето от тези задачи в процеса.

Има много недвижими имоти в Пловдив, но голяма част от тях се предлагат от фирми. Заслужава си да отделите сума, предназначена като комисионна за брокера. Освен че ще се ангажира с подбора на различните помещения, но ще ви помогне и в подготовката на документите и последващото им оформяне от нотариус.

Как да разпознаем добрия брокер на недвижими имоти в Пловдив?

Нуждаете се от човек, който да ви насочва правилно и да бъде с вас от самото начало до приключване на сделката. Има няколко конкретни фактора, по които ще разпознаете надеждния професионалист:

личното отношение – той ще ви изслуша внимателно и ще ви предложи адекватни съвети, свързани с подходящия за вас избор на недвижими имоти в Пловдив. Ще се ангажира да отсее множеството предложения онлайн и ще прегледа базата с данни, за да провери има ли апартамент, който да отговаря на вашите изисквания. Комуникацията и доверието между вас са много важни;

има добра преценка – докато търсите подходящ за покупка недвижим имот в Пловдив, ще попаднете в различни ситуации и е важно брокерът, с който работите, да има добра и реалистична преценка. Той трябва да бъде и добър анализатор и да познава пазара обстойно;

да знае положителните и отрицателните страни на комплексите в Пловдив – още след първата ви среща ще ви стане ясно дали човекът има необходимата информация и компетенции. Той не просто трябва да ви изслуша, но и да ви насочи към по-доброто решение за вас, за да ви предпази от рискована сделка;

да познава законодателството – купуването на недвижим имот в Пловдив е съпътствано с подготовката на множество документи. Брокерът трябва да е компетентен, да познава законите и да ви помогне с подготовката на предварителния договор за покупко-продажба. В добрите агенциите разполагат с юристи, които също ще се включат във финализирането на сделката.

Търсете доверен брокер в някоя стабилна и позната агенция в Пловдив. Пазарът се мени непрестанно спрямо различни фактори. Съветите, които ще ви дадат специалистите – винаги са ценни и полезни за купувача.

Защо да изберем апартамент ново строителство в Пловдив?

Ако живеете под наем и вече ви се иска да се настаните в собствен дом, който да ви предложи по-голямо пространство и удобство за живот, е добре да разгледате предложенията онлайн. Голяма част от тях се предлагат от определени агенции, а други директно от собственика. От xnvd.bg предлагат да се обърнете към посредник, който ще ви даде подходящите насоки и ще ви помогне в подбора. В последните години интересът към новото строителство е доста засилен, а агенциите са тези, които имат най-актуална информация за предлаганите недвижими имоти на пазара.

ЖК "Тракия" е най-харесваният район в Пловдив през последните години, тъй като се развива изключително динамично и е в близост до спортна зала "Колодрума". Предлагат се сгради с модерна визия, построени с нови и качествени материали. Много семейства предпочитат новото строителство, защото е по-изгодно от финансова гледна точка и няма да се налага да правят ремонт.

Инвестирайки в достатъчно голям и нов апартамент, ще си осигурите желания комфорт, който скоро няма да искате да замените. Брокерите от агенциите за недвижими имоти в Пловдив много добре познават тънкостите в сферата. Наясно са с предимствата и недостатъците на различните райони и комплекси, за да ви насочат правилно спрямо вашите очаквания.

Как се формира стойността на недвижимия имот?

В този случай не съществува конкретно правило, по-скоро калкулацията се формира на база на определени основни, а в някои случаи – и странични фактори. Ключови такива се явяват моментното състояние на пазара и стойността на самия апартамент. Кои други фактори определят цената:

Район

Ако желаете да намерите изгоден недвижим имот, е добре да се насочите към районите в града, за които се знае, че предлагат по-ниски цени. Заедно с вашия брокер може да направите по-задълбочено проучване и да се съобразите с това – каква е средната цена на квадрат в съответния град, квартал и регион.

Квадратура и изложение

Преценете с каква квадратура търсите апартамент, необходим брой стаи, какво е изложението и има ли специални предимства. Срещат се продавачи, които повишават неоснователно цената, защото имат сантиментално чувство към апартамента. Сравнете цените в съответния квартал и избягвайте подобни обяви, а търсете изгодна сделка, която е конкурентна.

Преговори

Трябва да знаете, че крайната цена се определя на базата на преговори и определени компромиси от двете страни. Бъдете гъвкави, но все пак инвестирайте разумно в подходящото жилище.

В случай на участие на брокер, той ще направи задълбочено проучване и анализ, спрямо вашите критерии и ще се постарае да намери изгоден апартамент в предпочетения от вас квартал на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!