Стипе Миочич е новият шампион на UFC в тежка категория

OFFNews 18 август 2019 в 09:41 5426 0

Стипе Миочич се върна на трона на UFC в тежка категория на смесените бойни изкуства, след като победи Даниел Кормие. Така завърши страхотната гала UFC 239 в Анахайм, Калифорния. Навярно най-доброто ММА събитие за годината. Така Стипе взе реванш за загубата от лятото на миналата година.

Боецът с хърватски корени нокаутира "DC" в четвъртия рунд на зрелищната главна битка, която бе на косъм да загуби. Първите три части отидоха на сметката на вече бившия шампион.

Кормие получи подкрепата на най-добрия български ММА боец – Благой Иванов. Багата качи "стори" в официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм, което гласи: "И все още (световен шампион)" с тяхна обща снимка.

Иначе в първия рунд Кормиер беше малко по-добър в стойка, направи тейкдаун и дълго време контролираше Миочич в партер. Във втората част двамата започнаха да си разменят удари в стойка. Основно с ръце. Кормие отново нанесе повече удари, но в третия рунд Миочич изравни двубоя.

В четвъртата част Стипе нанесе тежък удар в черния дроб и този удар промени хода на битката. Той продължи да атакува тялото на Кормие и беше очевидно, че тези атаки причиняват значителни проблеми на шампиона.

Даниел постоянно отпускаше ръцете си, но започна да получава все повече удари в главата и след поредния получен удар се оказа на платнището, Миочич направи няколко добиващи удара, и реферът се намеси, за да спре двубоя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови