Възможни са изненади на вота в София, твърди политологът Петър Чолаков

OFFNews 28 септември 2023 в 09:02 5071 3

Петър Чолаков

Снимка БНТ архив

Доц. Петър Чолаков

Възможни са изненади в София, никой не трябва да бъде подценяван, коментира политологът доц. Петър Чолаков по БНР. 

С наближаването на изборите за местна власт беше ясно, че вътре в сглобката ще се засилят противоречията и търканията и ще има жестока битка, допълни той.

Може би за част от избирателите на формациите, издигнали и Васил Терзиев, и Антон Хекимян, това не е любов от пръв поглед. По думите му и при двамата кандидати има напрежение, което може да разколебае и двата лагера и да се окаже някой трети да дръпне напред, посочи политологът. 

"Те са политически младенци. Сега тепърва прохождат политически. Пред двамата са два бели листа и предстои от тях да изпишат собствените си политически биографии. Могат да ги изпишат със златни букви, може да се окаже и нещо доста неприятно за тях. Това изписване ще стане в хода на кампанията", коментира Чолаков. 

Според него Терзиев и Хекимян трябва да влязат в дебат, защото са непознати за избирателите. "Дължат го това на публиката и избирателите", категоричен бе Чолаков.

Той очаква остра битка на предстоящите избори. 

Петър Чолаков каза още, че ГЕРБ са достатъчно хитри, за да управляват само с ДПС и да сложат "динена кора" на ПП-ДБ. Според него обаче сега за тях е изгодно ПП-ДБ да стои на преден план. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

606

3

order

28.09 2023 в 14:27

Нормално... двама се карат трети печели!!!
Честито за Ваня Григорова!!!

1042

2

danvan

28.09 2023 в 12:34

Иска му се ... По точно това се иска на спонсора му ...

135

1

Far Rider

28.09 2023 в 09:45

Мдааа. Изненади! Така казва още един политолог. Но, явно пропуска факта, че в Задунайская губерния важи стария и изпитан сталински принцип: не е важно кой и как гласува! Важното е кой брои бюлетините! Така е казал Йозеф Джугашвили преди почти един век! Нищо ново под Слънцето!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика