Боряна Димитрова: Продължаваме промяната дава пример за пожелателно мислене

ПП се чувства твърде ранима от случилото се, за да преглътне егото си и да даде подкрепа за най-малкия от коалиционните партньори, смята социологът

OFFNews 10 юли 2022 в 13:55 5971 4

Боряна Димитрова

Снимка БГНЕС

Пистата към предсрочни избори вече е открита, подчерта Димитрова

Пистата към предсрочни избори вече е открита, но винаги има някакъв шанс за ново правителство.

Лидерът на ДБ Христо Иванов е приел добър подход, като търси съгласие по ключови политики и говори за технократски кабинет. Проблем е обаче реинтегрирането на "Има такъв народ", срещу което "Продължаваме промяната" е твърдо против, както и обидата на формацията на Кирил Петков и Асен Василев, заяви Боряна Димитрова, шеф на Алфа рисърч, по БНР. 

"Продължаваме промяната" се чувства твърде ранима от случилото се, за да преглътне егото си и да даде подкрепа за най-малкия от коалиционните партньори, смята социологът. Тя определи като пример за пожелателно мислене репликата на Петков, че се надява на предстоящия вот ПП да събере 140 депутати. 

"Продължаваме промяната" пое доста грешен подход, който не им донесе успех за спечелване на депутати, това е неправилна политическа стратегия, особено в ситуация на остри политически кризи, смята Боряна Димитрова. 

Тя подчерта, че има "укротяване на ръста на "Възраждане", защото ляво-русофилското пространство се разпределя между партията на Костадин Костадинов, БСП и "Български възход". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

3

Moirae

10.07 2022 в 17:34

А дали Г-жо Димитрова, ДБ не се държат прекалено свито и придирчиво, с което губят средния български избирател? Колкото и да са добри.

915

2

8LCHQ997B0oOvWE

10.07 2022 в 16:47

Боряна,голям резил!Продаде се нали?Какво,не ти стигат парите?Или те рекетират със стари компромати от едно време?Както и да е.Зависима си.Това е ясно.

1147

1

Антитрол

10.07 2022 в 15:35

ПП, ДБ, ИТН и БСП трябва да намерят отново мостове по между си и да реализират 3тия мандат (който едва ли би отишъл у ДПС/ВъZраждане). Алтернативата е служебно правителство, което може да ни тласне към Кремъл с:
- приемане на решения и разпоредби, дискредитиращи ни като член на ЕС/НАТО;
- нарочни действия, които да сринат доверието на съюзниците ни към нас;
- създаване на впечатление за пълна липса на контрол, спазване на закони, договорености и ембарго.
И дано при такива обстоятелства, не дай Боже, гражданското ни общество отново се вдигне, както това стана през 2013 и 2020 г.