Защо забраната на буркините трябва да остане

Юлиуш Висожински 25 август 2016 в 16:20 18823 10

Дебатът да остане ли забраната за буркините на френските плажове се проточи твърде дълго и се отклони в посоки, които нямат отношение към темата. Секуларизмът и религията всъщност не са главните въпроси. Защото буркините не са предписани от Корана, а става дума за още една проява на политическия ислям, деструктивна и войнстваща, която поставя под въпрос начина ни на живот, нашата култура, нашата цивилизация.

Това пише днес в редакционна статия десният френски всекидневник Le Figaro.

Мюсюлманското облекло на ученичките, петъчните молитви на улицата, халал менюто в училищните столове, никабът, бурката - в продължение на 30 години тази инфилтрация подкопава нашето общество. Време е да дадем категоричен отговор на радикалния ислям. Иначе пророчеството на известния египетски проповедник Юсеф ал Карадауи "С вашите демократични закони ще ви колонизираме" ще стане реалност, пише Le Figaro.

Вместо да проявяваме безразличие и наивност, крайно време е да признаем, че достатъчно дълго време си затваряхме очите и станахме съучастници в опитите на радикалния ислям да ни колонизира. А тези, които продължават да крещят, че мюсюлманите са стигматизирани, трябва да си припомнят, че неравенството между жените и мъжете във Франция отдавна е отменено. Прозелитизмът - в този архаичен му вид - трябва да бъде отречен. В противен случай съществуването на нашата цивилизация ще се окаже под въпрос, коментира дясното издание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13924

9

ScrewIslam

26.08 2016 в 11:40

Браво на Le Figaro!
Крайно време е и другите френски медии да започнат да пишат същото. Думите имат значение. Медиите имат значение. Политиците няма да си мръднат пръста, преди медиите масово да изразят такова мнение.

14057

7

morkoff

25.08 2016 в 23:13

Демагогия от една страна, фалшиво партиотарство от друга.. и резултата е налице.

77927

4

El Commandante

25.08 2016 в 19:17

"Зверствата, на които европейците докацано са способни..."

Тези европейци които имаш предвид в по-голямата си част се намират на 2 метра под земята в Русия.
Наследниците им са изпедерастени некадърници, които са неспособни да се защитят дори при вида на Ибрахим и Абдула, изнасилващи жена им...

Това за германците.

А във Франция мъже няма още от Наполеон насам.

77927

2

El Commandante

25.08 2016 в 18:18

Г-н Де Вега е прав, както в повечето случаи, само дето според мене вече Е твърде късно, метастазите са твърде напреднали за да бъде спасен болния...

Дори лъчева терапия със Статус 6 няма да помогне, Франция е умряла държава, Германия следва...

29216

1

Лопе де Вега

25.08 2016 в 17:09

Е защо си затваряхте очите десетилетия наред? Беше ви удобно да идват арапи от бившите ви колонии и да вършат това, което изисканите франсета не щат? Мислехте че ще ги цивилизовате? Интегрираха се единици. Останалите само чакат да дойде часа им. Съществуването на вашата цивилизация отдавна е под въпрос - въпрос на време. Още не е станало късно, още можете да спрете този процес, но това няма да стане като събличате арапките по плажовете. Насилието ражда насилие, не расов мир.

Поздрав!