Паси: На британците беше продаден тежък наркотик, Брекзит ще ги лиши от Гибралтар

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2019 в 09:25 7580 4

На британците беше продаден много тежък наркотик, който предизвиква халюцинации. И в момента британската нация халюцинира. Те мислят, че ако скочат от небостъргач, ще могат да полетят. Но няма как да се случи. 

Това коментира бившият външен министър Соломон Паси по повод ситуацията във Великобритания около Брекзит. 

Паси заяви, че има моменти на просветление и има трезви гласове, които искат "да изваят британското общество от тази наркоза", но и те са попаднали в плена на референдума за излизането на страната от ЕС. 

Това ще бъде политическа трагедия, икономически хаос, каза още Паси за Брекзит. Ще има и териториални измерения, защото големият спор между Великобритания и Испания за Гибралтар вече ще бъде предрешен в ЕС в полза на Испания. Нищо чудно британците да загубят политически позиции и за Фолклендските острови, прогнозира бившият външен министър.

Хората, които продадоха този наркотик на Великобритания, ще трябва да понесат своята политическа отговорност, но за съжаление в живота не става така - плащат следващите поколения, смята Паси.

Причината за Брекзит според него се нарича популизъм. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16696

4

Новак

18.01 2019 в 05:26

Основната причина за резултата от референдума беше усещането на британците за прекалена намеса в обществото им от страна на една бюрократична машина. Дали това е било основателно или не е друга тема.
Същата тази машина, чрез подобни изказвания, сега използва методите на хибридната война за налагане на своите решения. Ако се вярва на тези думи ЕС заплашва териториалната цялост на една независима държава защото не спазва неговите директиви. Излиза, че британците основателно са се притеснявали след като ЕС сега ще им прекроява границите.
Според нашия натовец за ЕС претенциите на Великобритания за Гибралтар и Фолклендските острови са справедливи докато е член на съюза. След това стават несправедливи. На това не му ли казват езуитщина?

7975

2

elbarbudo

17.01 2019 в 11:21

А ако бяха решили да излизат от нато, монката сигурно щеше да се обеси...