Първан Симеонов: Поведението на Борисов е необяснимо, освен заради някой нов запис

Премиерът изглежда обиден и объркан като Живков през 89-а, казва политологът

OFFNews Последна промяна на 06 август 2020 в 10:10 26286 1

Това, което направи Бойко Борисов вчера, е необяснимо и е грешка. Той направи от нищо нещо. Логиката изисква  да се опита да надделее над протеста с търпение, да не прави грешки и да си запази инициативата. 

Това заяви Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп“, по повод вчерашната конференция на ГЕРБ в София Тех Парк. 

Протестът вървеше към маргинализация. Борисов тъкмо печелеше играта на нерви с протеста и сега го разгаря отново, като изважда наяве вътрешната си несигурност и вътрешния си диалог“, коментира Симеонов. В цялата страна протестите, където ги има, вече по-скоро приличат на предизборна кампания на по-малки партии. В София всеки би могъл да види и какво представляват палатковите лагери. Не че така на килограм трябва да се мерят, но това не е онзи протест от средата на юли. И точно в този момент, когато като че ли Борисов направи заявка да изкара цял мандат, изведнъж той излезе и започна да мисли на глас, аргументира се политологът.

Говориш като в някаква психотерапия. По този начин ти показваш, че не си сигурен, че не знаеш какво правиш и даваш коз на протеста. Това в политиката е чиста грешка,  категоричен бе Симеонов.

Възможно е да има борба на мнения вътре в средите на ГЕРБ и Патриотите, а Борисов с вчерашната среща да се опитва да тества идеите, да направи преслушване какво мисли активът и в известна степен да търси своеобразен вот от актива, посочи още Симеонов. 

Бойко Борисов и партньорите му трябва да направят проста калкулация и да видят какво е общественото мнение, отбеляза Първан Симеонов. По думите му две социологически агенции показват по думите му „проста картинка“ - голяма част от хората симпатизират на протеста, но перспективата за предсрочни избори по-скоро отблъсква. 

Борисов трябва да си помисли "а имат ли още нещо срещу мен". Ама не запис на който Борисов псува там, а запис как някой нещо взима, нещо дава. Ако Борисов знае нещо такова - това може да обясни неговото поведение, иначе то е необяснимо за политическата логика, обясни още Симеонов. 

„Политическата логика – и за него, и за Патриотите, е да си дадат време да развият собствена кампания, за да могат да овладеят инициативата. Това не става с катапултиране“, подчерта Симеонов. 

Борисов го е ударил на чест. Много хора вчера видяха страх. То не е толкова страх. Струва ми се, че той изглежда обиден и объркан. Малко като Живков през 89-а, коментира Първан Симеонов.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1158

1

recycle bin

06.08 2020 в 11:21

Първан Симеонов редовно говори глупости. Като цяло обслужва статуквото и омаловажава протеста, което е напълно обяснимо като се има предвди, че е част от фалшивия Галъп на Кънчовците.