Хора припадат по "Тракия", докато Борисов "гаси" пожари

OFFNews 31 юли 2016 в 18:14 16444 5

Хора припадат по

Три прессъобщения от три различни институции в рамките на 15 минути информират за личната намеса на премиера Бойко Борисов в овладяването на пожара в Хасковско. И нито едно за няколкочасовото задръстване на "Тракия" в деня, в който за територията на цялата страна беше обявен жълт код за опасно високи температури. 

Институциите побързаха да съобщят, че лично премиерът, а не министърът на вътрешните работи, е разпоредил на шефа на пожарната да следи на място обстановката в Хасковско. Също така, пак лично премиерът малко преди 18.00 часа, а не министърът на отбраната, е разпоредил военен хеликоптер да се включи в гасенето на пожара, за който се знае, че се е разгорял в 11.30 часа. 

В същото време за задръстването на "Тракия" се мълчеше, докато пострадали пътници не започнаха да звънят по някои редакции. Според твърденията на някои от тях е имало хора, на които им е прилошало, пътуващи останали без вода, родители поливали децата си с вода или опитвали да им направят сянка. И това в продължение на няколко часа, докато органите на МВР да "обработят" катастрофа, за която съобщиха, че е лека и без пострадали.

Първото съобщение от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за това, че на магистралата има произшествие е от 12:50 часа и в него единственото предупреждение е, шофьорите да се движат с повишено внимание, защото движението е "ограничено" в "изпреварващата и активната лента". 

Точно толкова ограничена информация подаваха "при поискване" и от МВР, а пътуващи твърдяха, че на спешния телефон 112 не е отговарял никой и няколко часа са били в неведение какво се случва и кога ще бъде "отпушено" движението.

Разбира се, от МВР не потвърдиха това, както и информацията за колабирали хора. Защото това не влиза в ПР-стратегията на пресцентровете или просто, защото някой не е разпоредил какво да правят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13207

5

Shoshon

04.08 2016 в 10:40

Да свалим шапка пред ББ. Той еднолично изгаси пожара. Добре че имаме пожарникар за премиер иначе как ще се оправим.

11995

4

Christian Kolev

01.08 2016 в 10:07

Към всички задръстили вчера аварийна лента: Дано не ви се наложи да чакате линейка по спешност в такава ситуация!

13507

3

Генерал-Адмирал, господин-Бат, Министър-ПреЦедател, любимец на Бистришките баби, Предводител на Бистришките Тигри,

НЕ Е СЛЪНЦЕ да огрее навсякъде!!!!

Помогнете си сами, за да ви помогне Бойко!

ГЕРБ да ви пази!

12270

2

HristoSliven

31.07 2016 в 20:15

Е, гаси! Нали е пожарникар!
Той и Росен Петров задържаше "престъпници" преди да целува едни неща...и да стане официално политик!
Ама всъщност,тази игра с историите в стил "Батман" , са запазена марка за Боко от времето когато беше главен секретар (след като вече е бил мутра и преди да стане "официално" политик!) ! Тогава защо да се чудим на агенциите които осведомяват за "батманчето" , а мълчат за проблемите на някакви хора ,на някаква магистрала?! Идват избори,ей! А Боко ("началниците",де!), още не са решили кого искат за президент.

20374

1

Стринка Минка

31.07 2016 в 20:06

Е па той да не е фелдшер. Пожарникар е.
 
X

Да помогнем на украинските деца!