Близо четири часа пътуващи за София са блокирани на „Тракия“ при 40 градуса

OFFNews 31 юли 2016 в 16:00 25779 5

Катастрофа задръсти участък от

Близо четири часа пътуващи по магистрала „Тракия“ са блокирани заради катастрофа. Недоволни граждани се свързаха с редакцията на OFFNews, за да съобщят, че са блокирани и не могат да получат информация какви са причините за задръстването.

Евгения, която пътува към София, обясни, че два пъти е звъняла на спешния тел. 112, за да получи информация какво се случва, но и двата пъти никой не й вдигнал. „Някакво безумие е това, което се случва. Абсолютно никаква информация не се дава отникъде. Не може цялата държава да абдикира и когато трябва да се плащат данъците и пътните такси да няма проблем, а когато трябва да разберем какво се случва, няма кой да ни обясни“, каза Евгения.

По думите ѝ и трите ленти на магистралата в посока София при км 250 са пълни с автомобили, които се придвиждат бавно. Вече има и аварирали коли, а температурата навън достига 40 градуса.

Според неофициална информация е имало и хора, които са колабирали. В много от колите е имало и малки деца, като родителите им ги пръскали с вода, за да ги охладят. 

Пред "Фокус" жена, попаднала в задръстването, каза че за около 2 часа е изминала едва 20 км. В колите пътуват семейства с малки деца, на някои им прилошава заради високите температури, разказва тя и добавя, че имало и хора, останали без вода.

Малко преди 13.00 часа "Фокус" съобщи, позовавайки се на на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), че заради лека катастрофа между два автомобила има затруднение в движението при км 250  на магистралата. Малко преди 17.00 часа беше съобщено, че двата катастрофирали автомобила са били отстранени.

„Образувала се е колона, тъй като бе отворена само едната лента, ще трябва малко време нормалният трафик да се възстанови“, коментира дежурният в АПИ.

На официалната интернет страница на агенцията към момента няма никаква информация за случая. Последната информация на страницата на МВР пък е свързана с разпореждане на премиера Бойко Борисов, който директорът на пожарната в Хасковска област заради бушуващите в района пожари. 

За OFFNews от Вътрешното министерство обясниха, че катастрофата е съвпаднала със засиления трафик към вътрешността на страната. Опашките са се образували, докато органите на реда „обработят“ катастрофата и заради това, че движението е пропускано само в едната лента. От МВР уточниха, че не са постъпвали сигнали за колабирали в жегата хора и че нямат информация дали от 112 не са приемали сигнали.

Малко преди 18.00 часа стана ясно, че трафикът на магистралата се е нормализирал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

4

В беда трябва Бойко помолимся!!!
Помогни си сам, за да ти помогне Бойко!
Амин, ГЕРБ да ни пази!

12126

3

Ivan Atanasov

31.07 2016 в 20:47


"Телефон 112 не е информационен телефон, той не обслужва повиквания от неспешен характер – сигнали за неработещи светофари, проблеми с елекро и водоподаването, нарушени пътни участъци и пр."

Тази няма ли да й лепнат някоя глобичка?

12202

2

SK

31.07 2016 в 19:27

"Последната информация на страницата на МВР пък е свързана с разпореждане на премиера Бойко Борисов, който директорът на пожарната в Хасковска област заради бушуващите в района пожари."

Всичко е казано - ясно и точно.
За който разбира, де.