OffNews.bg

Мартен Фуркад притеснен от доминацията си

Френската мегазвезда на биатлона Мартен Фуркад призна, че понякога изпитва притеснение от доминацията си над съперниците през настоящия сезон.

От началото на стартовете за Световната купа Фуркад е спечелил 10 от 13 индивидуални състезания и води уверено във временното генерално класиране и по всичко личи, че ще завърши сезона като носител на Големия кристален глобус. Авансът му пред втория в класирането преди стартовете в Антхолц е цели 284 точки.

"Не знам какво ще се случи в бъдеще, но моята доминация чак ме плаши понякога. Станал съм свръхамбициозен. Второто място не ме задоволява, преживявам го като пълен провал. Това е доста странно. Разбира се, разбирах и преди сезона, че съм фаворит, но чак пък толкова! Подобна ситуация определено не е нормална за конкурентен спорт като биатлона", коментира Фуркад пред Le Dauphine.

Ако спечели днешното индивидуално преследване и масовия старт в Антхолц, Фуркад ще изравни рекорда на Оле-Ейнар Бьорндален по победи в един сезон за Световната купа.

"Целта ми е да го изравня, а не да го подобря. Напълно ще съм доволен да бъдем двама с този рекорд. Това, което може да ме спре е именно тази свръхуспеваемост. Това определено се отразява на мотивацията", добавя Фуркад.