OffNews.bg

Волейболен турнир в подкрепа на хората с онкологични заболявания

Пациенти, техни близки и медицински специалисти се срещнаха във волейболния турнир „Те са“, в подкрепа на хората с онкологични заболявания. Спортното събитие се проведе на 19 ноември в зала „Арена Асарел“, Панагюрище.

Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ и инициатор на кампанията, сподели, че целта ѝ е участниците да докажат заедно, че благодарение на навременната комплексна грижа и съвременните медицински методи пациентите не само успешно се справят с предизвикателствата на онкологичната диагноза, но продължават да са победители във всички сфери на живота.

Победители станаха играчите от отбора на „Светците“ с капитан Петьо Петков – това е втора тяхна победа, след титлата им от турнира „Той е“ през 2020 г., в подкрепа на мъжете с простатен карцином.

Втори станаха „Грижовните мечета“, трети – „Ударен отряд“ и четвърти „Ветераните“. На терена завидни умения показаха и отборите на „Космически забивки“, „Победителите“, „Калипсо“, децата от столичното 125 СОУ с директор г-жа Венелина Николова. 

Стратегическата инициатива “Победителите” на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ е първата по рода си просоциална кампания на онкологичен център, организирана у нас. Тя продължава традицията си да подкрепя своите пациенти в проявата на адаптивните им качества и изграждането на положителни стратегии за справяне с последствията от заболяването.